#2017-02-21 06:32:59 

Hunter

Użytkownik

Posty: 64

Skąd: Lipnica

Wiek: 19

Wiecie coś na ten temat?
#2017-02-21 08:35:21 

Hemoglobina

Użytkownik

Posty: 38

Skąd: Chełm

Wiek: 19

Ja zawsze kupuję pieczywo nie pakowane, luzem leżące w sklepie na półce albo za szybkami w markecie, a jak przynoszę je do domu to trzymam w drewnianym chlebaku. Spisuje się lepiej niż plastikowy
#2017-02-21 10:27:03 

Delta_Nilu

Użytkownik

Posty: 8

Skąd: Warszawa

Wiek: 29

U mnie w domu zawsze trzymało się chleb przede wszystkim w folii a jeśli chodzi o to w czym pieczywo kupuję to w sumie nie ma to dla mnie żadnego znaczenia bo i tak zawsze staram się kupować świeże a kupuję często i w mniejszych ilościach więc jest ok :)
#2017-02-21 11:55:10 

owca_zebu

Użytkownik

Posty: 56

Skąd: Sieradz

Wiek: 19

Moim zdaniem najkorzystniejsze jest pakowanie w papierowe opakowania i woreczki. Często kupuję chleb z formy owinięty w biały papier a w markecie chleb zapakowany w ciemne papierowe woreczki. Nie pasuje mi tylko to że nie są zatykane bo wydaje mi się to nie dość higieniczne (zawsze mam nadzieję, że chleb który wybrałam nie był wcześniej wymacany, wiem że wiele osób tak robi żeby sprawdzić czy pieczywo jest świeże i nie zawsze przez opakowanie :() no ale pewnie ma to na celu odprowadzenie pary kiedy pakowany jest ciepły chleb
#2017-02-21 13:29:24 

Admirał

Użytkownik

Posty: 43

Skąd: Opole

Wiek: 22

Dlatego lepszym rozwiązaniem jest pakowanie pieczywa w specjalną folię (która jest całkiem zamknięta) proponowaną przez firmę http://tripak.pl/. Odprowadza parę jeszcze skuteczniej niż rozchylony papier (i to racje że takie rozwiązanie jest wysoce niehigieniczne i nie tylko ze względu na ewentualne dotykanie przez klientów ale też dlatego że przecież w sklepie o dużym natężeniu ruchu w powietrzu wręcz roi się od mikrozanieczyszczeń i zarazków) a przy tym mikrootwory są na tyle małe że chleb przez długi czas zostaje świezy i nie jest czerstwy. Nie ma lepszego sposobu pakowania pieczywa
DODAJ ODPOWIEDŹ
Copyright 2015